Project Fietsontsluiting Zeehaven Brugge

Recent is er een nieuwe rubriek ‘Fietsontsluiting Zeehaven Brugge’ opgenomen op de website Zeebrugge Open. Voor de veilige fietsontsluiting van de haven werd immers gezamenlijk door de stad Brugge, de Zeehaven Brugge en de provincie een ‘Masterplan fiets voor de Zeehaven van Brugge en omgeving’ uitgewerkt met 54 concrete actiepunten. Deze vindt u hierna en hebben betrekking op de haven zelf en op de ruime omgeving.

De fietsontsluiting voor het woon-werkverkeer tussen haven en aanpalende polderdorpen is in belangrijke mate opgenomen in het project voor de aanleg van de A11; dit project zal aanleiding geven tot veel nieuwe, veilige en aantrekkelijke fietsverbindingen, volledig afgescheiden van het wegverkeer.

Cruciaal voor de fietsontsluiting van de bedrijven in de zuidelijke achterhaven en voor de veiligheid langs de Alfred Ronsestraat en de Oostelijke Havenrandweg is het zg. project De Palingpot, dat zowel instaat voor een fietsverbinding tussen Ramskapelle over de afleidingskanalen naar de zuidelijke achterhaven als voor de verbinding met de bedrijven van die zuidelijke achterhaven.

Welkom op de nieuwe website van Zeebrugge Open!